Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

Ζευγάρι σε οικογενειακή διαμεσολάβηση

Η Οικογενειακή Διαμεσολάβηση είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εξωδικαστικής επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, είτε αφορούν στον γάμο είτε στις σχέσεις μεταξύ γονέων και τέκνων. Τα μέρη, υπό την καθοδήγηση του ουδέτερου Διαμεσολαβητή, μπορούν να ρυθμίσουν εκουσίως τα προσωπικά και περιουσιακά τους θέματα και να καταλήξουν σε μια αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία.

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις του Νόμου 4640/2019 που καθιστά, μεταξύ άλλων, υποχρεωτική την Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης (ΥΑΣ) σε υποθέσεις Οικογενειακού Δικαίου.

Ο στόχος του οικογενειακού διαμεσολαβητή

Ποιους αφορά η Οικογενειακή Διαμεσολάβηση;

Μπορεί να αφορά τους παρακάτω τύπους ζευγαριών, που επιθυμούν να χωρίσουν ή έχουν ήδη διακόψει τη συμβίωσή τους και επιθυμούν να διευθετήσουν τις διαφορές τους, είτε προσωπικές είτε περιουσιακές, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία μιας χρονοβόρου δικαστικής διαμάχης.

λίστα με πιστοποιημένους οικογενειακούς διαμεσολαβητές

Ποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν με τη διαδικασία της Διαμεσολάβησης;

Oι διαπιστευμένοι οικογενειακοί διαμεσολαβητές μας μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε μια ικανοποιητική συμφωνία και να βρείτε λύση για θέματα που άπτονται της επιμέλειας, της διατροφής και της καθημερινότητας των παιδιών, όπως, για παράδειγμα, με ποιον γονέα θα κατοικούν και πώς και πότε θα επικοινωνούν με τον γονέα που δεν κατοικεί μαζί τους, καθώς και με άλλους συγγενείς. Μπορεί να δοθεί λύση, επίσης, σε διαφορές που σχετίζονται με τη χρήση της οικογενειακής στέγης, τη διατροφή του/της συζύγου ή τη ρύθμιση των κάθε είδους περιουσιακών σχέσεων των μερών, όπως, για παράδειγμα, τη ρύθμιση της διανομής των περιουσιακών στοιχείων (κινητά, ακίνητα, επιχείρηση, κοινοί λογαριασμοί κλπ).

Γιατί να επιλέξω τη Διαμεσολάβηση για την επίλυση της οικογενειακής μου διαφοράς;

Η διαδικασία της Διαμεσολάβησης είναι άμεση και γρήγορη. Μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες και απαιτεί ελάχιστα κόστη σε σύγκριση με την εμπλοκή σας σε έναν δικαστικό αγώνα. Το σημαντικότερο, όμως, πλεονέκτημά της, σε σύγκριση με την παραδοσιακή δικαστική διαδικασία, είναι ότι η επίλυση της διαφοράς θα προκύψει με μια συμφωνία, την οποία θα διαμορφώσουν τα μέρη στα μέτρα τους, εκούσια, σε ήρεμο, φιλικό και πολιτισμένο κλίμα υπό την καθοδήγηση του πιστοποιημένου οικογενειακού διαμεσολαβητή. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι όλη η διαδικασία της Διαμεσολάβησης είναι εμπιστευτική και ο διαπιστευμένος οικογενειακός διαμεσολαβητής φροντίζει για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και όλων των εγγράφων της διαδικασίας.

Τι προσφέρει η SLBL;

Η ομάδα της SLBL είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας διευκολύνει να επιλύσετε τις διαφορές σας άμεσα, διακριτικά και πολιτισμένα. Αναλαμβάνουμε τη διεξαγωγή της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας (ΥΑΣ) Διαμεσολάβησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι διαπιστευμένοι οικογενειακοί διαμεσολαβητές μας τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας και ενεργούν πάντοτε κατά τρόπο επαγγελματικό, ειλικρινή και αξιοπρεπή.

Ωστόσο, πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι το Πρακτικό επιτυχίας της Διαμεσολάβησης δεν αποτελεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, που απαιτείται για την έκδοση ενός διαζυγίου, ούτε η εξωδικαστική αυτή διαδικασία μπορεί να την υποκαταστήσει. Αυτό, όμως, που προσφέρει είναι η επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων που εμποδίζουν την έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να λύσετε τις οικογενειακές σας διαφορές γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως ανώδυνα, επικοινωνήστε στο 211 115 9758 ή μέσω e-mail: [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο πλησιέστερο γραφείο ή υποβάλετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας.

Η ομάδα μου και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για το project σας.
Καλέστε μας τώρα στο 211 115 9758

Λουκής Στέφανος
CEO, slbl.gr

Θέλεις να έρθεις σε επαφή μαζί μας;