Σύσταση Εταιρείας στο DELAWARE

delaware

Το Delaware είναι η πολιτεία των ΗΠΑ που έχει γίνει ευρέως γνωστή ως «φορολογικός παράδεισος», και όχι άδικα. Η διαδικασία σύστασης μιας εταιρείας στο Delaware είναι γρήγορη, εύκολη και, πάνω απ’ όλα, οικονομικά συμφέρουσα. Το φορολογικό καθεστώς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό και η εκκίνηση της εταιρείας σχεδόν ανέξοδη. Και το βασικό; Δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψετε ποτέ έως εκεί…εκτός φυσικά και αν το επιθυμείτε οι ίδιοι.

 

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, αλλά δεν ξέρετε πώς και από πού;

Εσείς δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Η ομάδα της SLBL είναι έτοιμη να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες συμβουλές και να αναλάβει εξολοκλήρου τη διεκπεραίωση της διαδικασίας σύστασης της εταιρείας σας στο Delaware των ΗΠΑ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2111159758 ή μέσω e-mail στο [email protected] και εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.

Προχωρήστε στη σύσταση της εταιρείας σας σε 5 απλά βήματα:

 

Ποια εταιρική μορφή να επιλέξω;

Η Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (LLC) αποτελεί την πιο δημοφιλή εταιρική μορφή και είναι ιδανική για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως για επενδυτικές εταιρείες, εταιρείες με παροχή υπηρεσιών, συμμετοχικές εταιρείες (holding companies), εισαγωγές/εξαγωγές εκτός και εντός Ε.Ε.

Ποιο είναι το φορολογικό καθεστώς για τις LLCs;

Οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (LLCs) δεν υπόκεινται σε εταιρικό φόρο. Τα μέλη της εταιρείας που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, δεν δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά εντός της πολιτείας ούτε έχουν κάποιο εισόδημα προερχόμενο από τις ΗΠΑ δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος. Τα όποια εισοδήματα θα πρέπει να τα δηλώσουν στη φορολογική τους κατοικία και να φορολογηθούν με τους αναλογούντες φορολογικούς συντελεστές. Επιπρόσθετα, δεν απαιτείται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση εισοδήματος στις ΗΠΑ. Σε φορολογία, επίσης, δεν υπόκεινται πρόσωπα εκτός της πολιτείας που διαθέτουν μετοχές σε εταιρεία του Delaware και ούτε και η ίδια η εταιρεία για τις εκεί αγορές της .

Με λίγα λόγια, αν έχετε εταιρεία στο Delaware, αλλά δε αναπτύσσετε δραστηριότητα εκεί, θα κληθείτε να πληρώσετε μόνο το franchise tax που ανέρχεται σε $250-400 ανά έτος.

Ποια είναι τα οφέλη από επενδυτικής απόψεως;

Η σύσταση εταιρείας στο Delaware μπορεί να ξεκινήσει με μηδενικό κεφάλαιο, καθώς δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό κεφαλαίου και γενικά κοστίζει λιγότερο σε σχέση με άλλες πολιτείες. Είναι ιδανική επιλογή αν έχεις μια start-up επιχείρηση, καθώς  θα έχεις πολλά προνόμια στον τομέα  της χρηματοδότησης. Επενδυτικές εταιρείες, επενδυτικές τράπεζες και άγγελοι-επενδυτές προτιμούν ή θέτουν ως προϋπόθεση τη σύσταση της εταιρείας στο Delaware προκειμένου να τη χρηματοδοτήσουν. Γενικότερα, με τη σύστασή της στο Delaware η εταιρεία σας γίνεται περισσότερο ελκυστική στους υποψήφιους πελάτες και επενδυτές και αυξάνεται η αξιοπιστία της.

Χρειάζεται η φυσική μου παρουσία στο Delaware;

Για να συστήσετε εταιρεία στο Delaware δεν χρειάζεται να ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε να μεταβείτε εκεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε ορίσει  έναν εγγεγραμμένο αντιπρόσωπο στο Delaware για να χειρίζεται όλη την επίσημη αλληλογραφία της εταιρείας, τον λεγόμενο “registered agent”. Επίσης, δεν χρειάζεται να αποκτήσετε επιχειρηματική άδεια στο Delaware ούτε να εγγραφείτε στο Τμήμα Εσόδων.

Ποια στοιχεία απαιτούν δημοσιότητα;

Τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Έτσι, διευκολύνεται η προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων από πιθανούς πιστωτές, καθώς μόνο η IRS θα μπορεί να γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία και το εισόδημά σας.

Υπάρχει κεφαλαιακή απαίτηση;

Όχι, δεν υπάρχει καμία κεφαλαιακή απαίτηση. Θα χρειάζεται να καταβάλλετε μόνο τα ετήσια τέλη, που περιλαμβάνουν ένα τέλος φόρου franchise, που ποικίλλει από έτος σε έτος, και ένα τέλος καταχωρισμένου πράκτορα. Το κόστος είναι τόσο χαμηλό που η σύσταση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης στο Delaware μπορεί να υποστηριχθεί ακόμα και από start-ups με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τη σύσταση;

Η εταιρεία μπορεί να συσταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου 2-5 εργάσιμες μέρες. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση από πλευράς σας όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο πλησιέστερο γραφείο ή υποβάλετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας.

Η ομάδα μου και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για το project σας.
Καλέστε μας τώρα στο 211 115 9758

Λουκής Στέφανος
CEO, slbl.gr

Θέλεις να έρθεις σε επαφή μαζί μας;